[...] Leucyna jest jednym z najważniejszych aminokwasów, pobudza syntezę białek, regeneruje mięśnie, kości i skórę. Odpowiada też za gospodarkę hormonalna poprzez obniżenie poziomu kortyzolu (odpowiada za katabolizm) oraz nasilenie wytwarzania hormonów o działaniu anabolicznym(insulina, hormony tarczycy, somatropina). Dodatkowo może być [...]
[...] zdecydować się na produkty zawierające bardziej stabilne formy aminokwasu argininy, jak wspomniane wyżej AAKG, jabłczan argininy. Składnikiem, który pozwoli utrzymać wysoki poziom argininy jest aminokwas norwalina (aminokwas nieproteagenny, pochodna waliny), który neutralizuje enzym rozkładający argininę (arginaza). W boosterach NO firmy Trec [...]
[...] "lepszymi", czyt. szybszymi kolarzami. A waga idzie w górę, bo mogłeś solidnie obniżyć swój metabolizm spoczynkowy głodząc się wręcz, chronicznym cardio podniosłeś solidnie poziom kortyzolu, dodając do tego kilka kaw dziennie, które podnosiły poziom cukru we krwi i kortyzolu, bo jadłeś tak mało, że bez kaw zasypiałeś z wycieńczenia organizmu. [...]
[...] wagę ciała i działa korzystnie na zdrowie. Naukowcy z Temple University School of Medicine w Filadelfii badali, jak diety niskowęglowodanowe wpływają na wagę, apetyt i poziom cukru u otyłych diabetyków - czytamy w serwisie "EurekAlert". W badaniach uczestniczyło dziesięciu otyłych pacjentów z cukrzycą typu II (charakteryzującą się [...]
[...] kofeiną a insulinoopornością, jest ona dobrze udokumentowana, pierwsza publikacja z brzegu: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11815511 Ciekawy jest też wpływ kofeiny na poziom kortyzolu: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2257922/ HAHAHA- moze nie jestem omnibusem, ale sam tez jestes niedouczony - co gorsza pozbawiony trzezwego [...]
[...] glukozy VS insuliny w krwi ogólnie, - tu mierzalnej przez "hyperinsulinemic-euglycemic glucose clamps" albo inaczej - hyperinsulinemic-euglycemic glucose clamps mierza poziom cukru VS glukozy, a nie to ile cukru realnie wchłania komorka kazda komorka jednoczesnie jest budowana i degradowana kazda komorka jest jednoczesnie ładowana cukrem, i [...]
Dlaczego Cukrzykom - być może dlatego, że ich trzustka nie wydziela wystarczającej luz w ogóle insuliny, a Normalne Słodkie rzeczy znacząco mogłyby podnieść poziom cukru, który bez zewnętrznie podanej insuliny nie zmniejszyłby się. Być może jest to oddziaływanie na kubki smakowe, czyli organizm domaga się więcej słodkiego i cukru. Tutaj musicie [...]
[...] moje teksty nie rozszerzaj swojej opinii o wszystkich Polakach - ktoś może poczuć się urażony. Bedzie najlepiej jezeli nie bede tu zabierala glosu po co mam komus podnosic poziom cukru we krwi a moze zaloze wlasny temat. Zakładanie własnego tematu o KM jest bezcelowe - od tego jest ten zbiorczy post. Emocjonalnie do wpisów na forum nie [...]
Czytam o Letrozole na forum i znalazłem opis, że może powodowodać: - spadek glukozy na czczo oraz poziomu insuliny , - nocne poty oraz zwiększone pocenie się w ciągu dnia, - uderzenia gorąca. Czy ktoś z biorących miał problemy z poceniem, uderzeniami gorąca? Wypisz - wymaluj jak moja żona w menopauzie ;) I jeszcze jeden problem - zdarza się, że [...]
[...] takich jak somatotropina (hormon wzrostu), która wspomaga redukcję tkanki tłuszczowej , mobilizując tłuszcz do pokrycia strat energetycznych podczas wysiłku, a także obniża poziom cukru we krwi." (Zacznijmy od tego, że tylko insulina obniża poziom cukru we krwi, KAŻDY INNY PODWYŻSZA. No niestety ktoś tu mówi, że białe jest czarne, a czarne jest [...]
[...] mozemy sie pozbyc z jednych miejsc bardziej miz z drugich (hormony). teraz dalej - wiekszosc z wiekszosci ma niestety problem z powodu insuliny - duze ilosci wegli,wysoki poziom cukru,wysoki poziom insuliny ->co moze prowadzic do niskiej wrazliwosci insulinowej czy tez opornosci (czy tez gorzej) Charles ma kilka fajnych artykolow odnosnie [...]
watek glukozy: tak moze sie zdarzyc ze poprzyjeciu porcji glukozy ktora gwaltownie podnosci poziom cukru we krwi (jakko ze jest bardzo szybko wchlaniana) a poprzezto powoduje wzrost poziomu insuliny ktora skolei wtlacza caly cukier z krwi do komorek (sorki nie wiem jak to sie pisze ) twoj poziom cukru gwaltownie sie obniza (paradoksalnie). CZemu [...]
[...] szybciej, niż je przyswaja. Im więcej masy udało mu się wypracować, tym szybciej tracił na wadze. Zrezygnował więc z treningu areobowego, ponieważ starał się utrzymać wysoki poziom cukru w organizmie, tak żeby nie wykonywać procesów katabolicznych w tkance mięśniowej. Niechęć do aerobów i innych ćwiczeń spalających kalorię jest jednak bezzasadna. [...]
Sprawa normalna. jak sam zauwazyles jest to produkt przetworzony , czyli niejako strawiony wstepnie poza ukladem trawiennym.kilka powodow dla ktorych podnosi ci sie poziom cukru we krwi po spozyciu wheya - jeses zdrowym czlowiekiem wiec organzim do transportu skladnikow odzywczych /takze bialek/ potrzebuje insuliny ktora zwiaze w krwioobiegu [...]
[...] ludzi nie możemy jej trawić. Wchodzi w skład ścian komórkowych u roślin. Spożycie węglowodanów wywołuje wydzielenie do krwi przez trzustkę insuliny - hormonu który reguluje poziom cukru we krwi. Insulina powoduje przemianę glukozy w glikogen (charakterystyczny dla zwierząt i grzybów polisacharyd, który jako tzw. materiał zapasowy jest [...]
[...] hamuje wydzielanie melanotropiny /MSH/ W tym wypadku efekty wywołane przez działanie partnerów są względem siebie odwrotne. Taką parę tworzą na przykład insulina (obniżająca poziom cukru we krwi) i glukagon (podwyższający). W wyniku działania tych antagonistycznych hormonów ustala się pewien wypadkowy poziom glukozy we krwi, a ich wydzielanie [...]
[...] do diety, jednak wyczytałem że: Z najnowszych badań wynika, że ekstrakt z korzenia żeń-szenia ułatwia zużycie tlenu w komórkach organizmu, zmniejszając jednocześnie we krwi poziom kwasu mlekowego. Kwas mlekowy pojawia się we krwi podczas intensywnego wysiłku, kiedy to dostępna ilość tlenu jest za mała do potrzeb i odpowiada za pojawienie się [...]
[...] ukladanie dawek insuliny podawanej dozylnie moze cos dac? i zastanawialem sie nad taka kwestia-gdy ktos choruje na cukrzyce, nie wytwarzana jest insulina gdy ma wysoki poziom cukru i w tym momencie jest na silce i ma trening to czy to wplywa jakos na + lub - na przyrost miesni lub zdrowie(pomijajac oczywiscie fakt ze wysoki poziom cukru sam [...]
[...] młodu ma słaby wzrok i upośledzony rozwój mózgu – 20% mieliny to cholesterol – Formowanie się synaps zależy od cholesterolu (czyli też zdolności poznawcze i pamięć) – Niski poziom cholesterolu wykrywa się u kryminalistów, osób agresywnych i samobójców – Cholesterol niezbedny jest też do prawidłowej pracy nadnerczy – Kwas arachidonowy stanowi 12% [...]
[...] fizyczną i samopoczucie, również jako afrodyzjak. W czasie badań naukowych w korzeniu sumy wykryto sisterol i sigmasterol, a więc sterole roślinne, które mogą kontrolować poziom hormonów w organizmie człowieka. Odkryto również alantoninę, sprzyjającą rozrostowi tkanek poprzez stymulację syntezy białek. Suma jest silnym środkiem anabolicznym, [...]